piątek, 31 maja 2013

Zawody 22 - 26maj

Już po raz kolejny, w dniach 22-26 maja 2013 r., na naszym lokalnym zbiorniku wodnym Zalew w Janowie Lubelskim rozegrane zostały wiosenne zawody wędkarskie pod nazwą „WSCHODNI PUCHAR SAENGERA I ANACONDY 2013”, których organizatorem był lokalny klub WKS Sanger. W zawodach udział wzięło 10 drużyn, wśród których, oprócz reprezentantów janowskiego klubu WKS Sanger, uczestniczyli zawodnicy z Lublina, Świdnika, Stalowej Woli, okolic Rudnika oraz janowscy rodacy obecnie zamieszkujący w Niemczech. Pogoda nie rozpieszczała uczestników, ale dzielnie stawiali czoła aurze. Od początku na czele klasyfikacji znajdowała się drużyna wędkująca na stanowisku nr 1, w składzie Grzegorz Dzadz i Leszek Kuśmierczyk. O drugie, trzecie i czwarte miejsce, zacięta rywalizacja trwała dosłownie do samego końca zawodów, kiedy to drużyna na stanowisku 7, Tomasz Baryluk i Karol Sitarz, złowiła Karpia o wadze 3 kg. Podsumowując: pierwsze miejsce zajęli zawodnicy z lokalnego klubu WKS SANGER – Grzegorz Dzadz i Leszek Kuśmierczyk łowiąc 17 ryb o łącznej wadze 116,60 kg, drugie miejsce zajęła drużyna mieszana tj. członek klubu WKS SANGER – Tomasz Baryluk i jego kolega Karol Sitarz łowiąc 7 ryb o łącznej wadze 52 kg, natomiast trzecie miejsce wywalczyli również zawodnicy z lokalnego klubu WKS Sanger – Dariusz Radomski i Jerzy Radomski z 7 rybami o łącznej wadze 50,60 kg. W czasie trwania zawodów złowiono 53 ryby o łącznej wadze 357 kg, w tym 45 karpi o łącznej wadze 320,20 kg oraz 8 amurów o łącznej wadze 36,80 kg. Największą rybą zawodów był karp o wadze 11,40 kg, którego złowił członek klubu NAKED HOOK CARP TEAM Dariusz Banach. Zarząd Koła nr 55 „Janowiak”, „reprezentowali” Mirosław Michałek i Leszek Abramek. Zajęli 7 miejsce, łowiąc 3 ryby o łącznej wadze 16,80 kg. Zarząd Koła nr 55 „Janowiak” gratuluje uczestnikom osiągniętych wyników, a zwłaszcza zwycięzcom - Członkom naszego Koła, a organizatorom - klubowi WKS Sanger, gratulujemy kolejnej udanej imprezy. Zdjęcia z zawodów! Kliknij TU

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz